Potrebujeme:
80 gr. nesolených pistácií, alebo lieskovcov
100 gr. slaného masla (môže byť aj nesolené)
250 gr kvalitnej aspoň 60% čokolády
4 vajcia
160 gr práškového cukru
150 mandľovej múky (jemne mleté mandle)
Ideme na to:
Nalámanú čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny (aspoň 15 minút), postupne zašľaháme mierne vychladnutú čokoládovú zmes, na záver ručne zamiešame mandľovú múku a nasekané orechy.
Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov. Malý plech alebo 23 cm tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vyklopíme do pekáčika (ide to trochu ztuha), zarovnáme a pečieme cca. 30 minút.
Po vychladnutí poprášime cukrom a nakrájame na malé kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára