kto nemá rád čokoládovú tortu ruku hore...
Nikto? Ok tak
pridávam recept :)
Potrebujeme:
115 gr horkej čokolády
175 gr masla
180 gr trstinového cukru
1 KL vanil. extraktu
3 vajcia
150 ml bieleho gréckeho jogurtu
150 gr hladkej múky
2 KL kyp. prášku
Krém:
375 gr. krémového syru (Philadephia)
1 KL van. extrakt
práškový cukor podľa chuti
3 PL bieleho jogurtu
Poleva:
80 gr horkej čokolády
1 PL medu
20 gr ma
Maliny
Malinová šťava alebo marmeláda
Ideme na to:
čokoládu rozpustíme nad parou, zmäknuté maslo vymiešame s
cukrom do peny, po jednom zašlaháme vajíčka, pridame čokoládu,
vanilkový extrakt, jogurt a na záver múku s kyp. práškom.
Pečieme vo forme (24 cm) cca 40-50 minút na 180 stupňov.
Necháme úplne vychladnúť až potom prerežeme pozdĺžne na
dva pláty.
Na krém vymiešame syr s cukrom podľa chuti, pridáme vanilku a
jogurt.
Spodný korpus polejeme malinovou šťavou alebo potrieme džemom,
na to navrstvíme 2/3 krému a naň pokladieme maliny. Priklopíme a
celú tortu potrieme krémom.
Tortu necháme stuhnúť aspoň hodinu v chladničke.
Na polevu
rozpustíme všetky ingrediencie nad parou a polejeme tortu.
Zdobíme
malinami a pusinkami.
Najlepšia je na druhý deň a pred podávaním potrebuje aspoň
10 minút odstáť pri izbovej teplote.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára