12 augusta, 2016

Čokoládová torta s malinami

kto nemá rád čokoládovú tortu ruku hore...
Nikto? Ok tak pridávam recept :)

Potrebujeme:
115 gr horkej čokolády
175 gr masla
180 gr trstinového cukru
1 KL vanil. extraktu
3 vajcia
150 ml bieleho gréckeho jogurtu
150 gr hladkej múky
2 KL kyp. prášku

Krém:
375 gr. krémového syru (Philadephia)
1 KL van. extrakt
práškový cukor podľa chuti
3 PL bieleho jogurtu

Poleva:
80 gr horkej čokolády
1 PL medu
20 gr ma

Maliny
Malinová šťava alebo marmeláda

Ideme na to:
čokoládu rozpustíme nad parou, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny, po jednom zašlaháme vajíčka, pridame čokoládu, vanilkový extrakt, jogurt a na záver múku s kyp. práškom.

Pečieme vo forme (24 cm) cca 40-50 minút na 180 stupňov.

Necháme úplne vychladnúť až potom prerežeme pozdĺžne na dva pláty.

Na krém vymiešame syr s cukrom podľa chuti, pridáme vanilku a jogurt.

Spodný korpus polejeme malinovou šťavou alebo potrieme džemom, na to navrstvíme 2/3 krému a naň pokladieme maliny. Priklopíme a celú tortu potrieme krémom.

Tortu necháme stuhnúť aspoň hodinu v chladničke.

Na polevu rozpustíme všetky ingrediencie nad parou a polejeme tortu.

Zdobíme malinami a pusinkami.

Najlepšia je na druhý deň a pred podávaním potrebuje aspoň 10 minút odstáť pri izbovej teplote.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára