05 apríla, 2015

Citrónové cupcakes

osviežujúce, ak pečiete pre deti likér kľudne vynechajte.



Na cupcakes
60 gr. masla izbovej teploty
60 gr. krémového syra napr. Philadelphia, Buco al. Lučina
200 gr. kryštálového cukru
3 vajcia
2 PL Citrónového likéru
190 gr. Hladkej múky
1 KL kypriaceho prášku
štipka soli
125 ml zakysanky
3 PL citrónovej štavy
citrónová kôra

Na krém
250 gr. Krémového syru
250 gr. Mascarpone
podľa chuti cukor,
podľa chuti citrónová štava a likér
alebo so syrom podľa chuti vymiešame Lemon curd (napr. Marks and Spencer)

Ideme na to:
Všetky suroviny vyberieme z chladničky vopred aby boli izbovej teploty. Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov, formu na muffiny vyložíme košíčkami. Povolené maslo vyšlaháme, pridáme syr a cukor a šlaháme do krému. Po jednom pridávame vajíčka, napokon zašlaháme likér.

Múku, prášok do pečenia a soľ premiešame v mise a pridávame do maslovej zmesi na preskačku so zakysankou, začneme aj skončíme múkou. Napokon zašlaháme citrónovú štavu a kôru.

Naplníme košíčky do 2/3  a pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť.

Na krém jednoducho vyšlaháme syr, mascarpone s cukrom, likérom a citr. Štavou podľa chuti, po prípade pridáme Lemon curd. Krém nastriekame na vychladnuté cupcaky, ozdobíme mini plátkami citrónu (može byť aj kandizovaný).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára