18 decembra, 2015

Španielsky pomarančovo-mandľový koláč

svieži, bezlepkový, jednoduchý na prípravu. Mňamka.


Potrebujeme:

2 pomaranče
5 vajec
200 gr cukru krupica
225 gr mletých mandlí
1 KL oleja
1 PL kandizovanej pomarančovej kôry



Ideme na to:

Kôru na pomarančoch (aj bielu šupku pod ňou) orežeme a jednotlivé mesiačiky vyrežeme nožom. Dužinu spolu s kandizovanou kôrou rozmixujeme ponorným mixérom.

Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.

Vajíčka s cukrom šlaháme do peny (aspoň 10 minút) na záver zašľaháme olej, ručne primiešame pomarančovú dužinu a opatrne aj mleté mandle.

Vylejeme do papierom vyloženej formy (cca. 24 cm) a pečieme 50-55 minút. Po 40 minútach skontrolujeme, ak nám povrch začína moc hnednúť prikryjeme alobalom.

Koláčik necháme úplne vychladnúť a pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára