tento recept som vykutrala v knižke Čerešnička na torte
Potrebujeme:
80 gr masla
200 gr maslových sušienok
500 gr Philadelphie
250 gr Ricotty
200 gr kyslej smotany
3 vajíčka
3 biele čokolády
100 gr mletého maku
1 KL van. extraktu
200 gr ovocia (višňe, maliny)
želatína
alebo ovocný džem
Ideme na to:
Trúbu predhrejeme na 150 stupňov. Všetky suroviny vyberieme z
chladničky, je dôležité aby mala hlavne philadelphia izbovú teplotu.
Sušienky si
rozdrtíme vo food processore, zalejeme ich rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno
tortovej formy (priemer 24 cm). Ja si formu vystielam papierom na
pečenie.
Na náplň si rozpustíme čokoládu nad parou a necháme schladnúť. Vyšľáhame syr s tvarohom, vanilkou a kyslou smotanou do hladka (trvá to len pár minút),
pridáme po jednom vajíčka, potom mak a na záver zašlaháme schladnutú čokoládu.
Krém opatrne navrstvíme
na sušienkový základ a dáme piecť na 150 stupňov cca 90 min. Po
dopečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dáme do chladničky
aspoň na 1 hodinu.
Na ovocný toping som najskôr rozvarila asi 250 gr mrazených malín
s cukrom na pyré. To som prepasírovala a povarila s 1 plátkom
želatíny. Vrch torty som poliala mierne vychladnutou malinovou šťavou.
Myslím že višne by sa hodili viac ale neboli na sklade, takisto ríbizle by boli fajn. Ak nechcete pridávať želatínu povarte ovocie s cukrom a trochou kukuričného škrobu do zhustnutia, alebo použite ovocný džem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára