28 mája, 2016

Čokoládovo-cviklová torta

tento recept je z knižky ´Sladkosti od ktorých sa nepriberá´, ale ja som ho samozrejme trochu upravila, takže s tým nepriberaním je to otázne :)

Potrebujeme:
350-400 gr. varenej cvikle
100 gr nastrúhanej mrkvy
200 gr horkej čokolády (70%)
100 gr masla
200 hnedého cukru
200 gr špaldovej múky
4 vajcia
1 PL kakaa
2 KL kypriaceho prášku

Poleva:
80 gr horkej čokolády
1 PL medu
20 gr masla

Malinový alebo ríbezľový džem

Ideme na to:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, necháme mierne vychladnúť.
Uvarenú cviklu (dá sa kúpiť vákuová v Bille) a mrkvu si nastrúhame.
Zmiešame sypké ingrediencie (múka, KP, kakao). Cukor a vajíčka vyšlaháme do peny, potom primiešame cviklu s mrkvou, čokoládu a na záver sypké ingrediencie.
Pečieme vo 24 cm forme na 180 stupňov cca hodinu (stred skontrolujte špajdlou). Necháme úplne vychladnúť.
Potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu, med a maslo rozpustíme nad parou). Ozdobíme ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára