07 mája, 2016

Jahodovo rebarborový maslový koláč

sezóna jahôd a rebarbory si žiada tento luxusný koláčik

Potrebujeme (20 cm forma):
100 gr masla
80 gr cukru
150 gr hladkej múky
1 KL kypriaceho prášku
1/2 KL sódy
90 ml plnotučného mlieka
1 vajíčko
10 jahôd
2 stonky rebarbory

Na mrevničku:
50 gr masla
70 gr cukru
70 gr múky

Ideme na to:

Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.

Rebarboru očistíme a nakrájame na malé kocky.

Urobíme si mrveničku zmiešaním všetkých surovín. Maslo musí byť studené.

Na korpus v robote vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny. Zašľaháme vajce. Na striedačku pridávame mlieko a múku s KP a sódou.

Hmotu preložíme do papierom vystlanej formy, uhladíme. Na vrch poukladáme rebarboru, jahody a posypeme mrveničkou. Pečieme asi hodinu.

Necháme vo forme vychladnúť 10 minút, potom odstránime obvod formy a necháme úplne vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára