01 mája, 2016

Cheesecake

klasický mierne vytúningovaný recept na cheesecake

Potrebujeme (cca 8 porcií):
500 gr Philadelphie
2 vajíčka
120 gr cukru
1KL vanilkovej esencie
1 PL citrónovej šťavy
150 gr kyslej smotany

na korpus:
125 gr čokolády (70%)
150 gr hladkej múky
25 gr kakaa
1/2 KL prášku do pečiva
90 gr masla
100 gr cukru
1 vajce

Ovocie podľa chuti

Ideme na to:

čokoládu rozpustíme nad parou, suché ingrediencie na korpus preosejeme, maslo s cukrom vyšľaháme do biela.

K maslu pridáme vajcia, prešľaháme, potom mierne schladnutú čokoládu a na záver zašľaháme všetky suché prísady. Lepšie sa s hmotou pracuje ak si pár hodín posedí v chladničke.

Hmotu natlačíme na dno papierom vystlanej tortovej formy. Pečieme 15 minút na 180 stupňov.

Medzitým si pripravíme krémovú vrstvu. Philadelphiu vymiešame s cukrom, pridáme vajíčka, vanilku, citrónovú šťavu a vymiešame do hladka. Na záver zašľaháme smotanu.

Hmotu vylejeme na upečený korpus a daľej pečieme na 170 stupňov cca hodinu a pol.
Necháme úplne vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke. Zdobíme ovocím.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára