07 júna, 2016

Cuketovo-mrkvový perník

pokračujeme v zdravšom duchu týmto prekvapivo dobým múčnikom opäť z knížky Sladkosti od ktorých sa nepriberá

Potrebujeme:
(na 20 cm formu)
180 gr nastrúhanej cukety
180 gr nastrúhanej mrkvy
150 gr špaldovej múky
30 gr pomletých mandlí
76 gr medu alebo javorového sirupu
80 ml slnečnicového oleja
hrsť ovsených vločiek
hrsť nahrubo posekaných orechov
2 vajcia
2 KL kypriaceho prášku
1 KL škorice
2 KL perníkového korenia
1 PL kakaa

marhuľová marmeláda
orechy na ozdobu

Ideme na to:
vajíčka s medom alebo sirupom vyšľaháme do peny, prilejeme olej, zamiešame nastrúhanú zeleninku a na záver primiešame suché ingrediencie (múka, mleté mandle, kypriaci prášok, kakao, vločky, škorica, perníkové korenie a orechy).  Cesto vylejeme do papierom vymazanej formy a pečieme na 160 stupňov cca 30 minút (skontrolujte stred špajdlou).
Ak robím na veľký plech zdvojnásobím množstvo surovín.
Po vychladnutí natrieme marmeládou a posypeme orechmi. Alebo polejeme horkou čokoládou :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára