08 mája, 2015

Torta Míša

taká česká tvarohová klasika na nedeľu...



Potrebujeme:
6 vajec
6 PL polohrubej múky
2 PL kakaa
6 PL cukru
2 KL kypriaceho prášku
3 PL oleja

Na plnku (všetko musí mať izbovú teplotu):
200 gr masla
500 gr tvarohu bez hrudiek
100 gr cukru
2 KL vanilkového extraktu

Na polevu:
100 gr horkej čokolády
2 KL medu
15 gr masla
65 ml smotany na šlahanie

Ideme na to:

Trúbu predhrejeme na 175 stupňov. Múku s práškom do pečiva a kakaom preosejeme. Oddelíme bielka od žĺtkov a bielka vyšlaháme do peny, postupne k nim pridávame cukor. Do pevného snehu prišlaháme po jednom žĺtka, zašlaháme olej a nakoniec už ručne zamiešame suché ingrediencie. Vylejeme do formy (ja som použila 30 cm formu ale môže byť aj 24 cm) a pečieme cca 30 minút.

Zatiaľ čo nám chladne korpus si pripravíme plnku, vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom a vanilkou a nakoniec zapracujeme tvaroh. Navrstvíme na vychladnutí korpus a necháme odpočinúť v chladničke aspoň hodinku.

Na polevu všetky ingrediencie pomaly zohrievame nad parou (alebo v mikrovnke v 20 sek. cykloch), miešame , kým nemáme celistvú a lesklú polevu.  Vylejeme na vychladnutú tortu a cukrárskou špachtlou rozotrieme. Posypeme podľa fantázie napríklad sekanými karamelovými mandlami.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára