11 mája, 2015

Tvarohová bábovka


Potrebujeme:
250 gramov múky (ja som dala 100 gr pšeničnej celozrnnej a zbytok hladkú múku)
250 gr tvarohu
200 gr hnedého cukru
100 gr masla izbovej teploty
50 ml slnečnicového oleja
1 KL vanil. extraktu alebo 1/2 lusku
2 KL prášku do pečiva
4 vajcia
šťava a kôra z jedného citrónu
za hrsť: hrozienka, sultánky, biela alebo tmavá čokoláda


Ideme na to:
Tvaroh a maslo vytiahneme z chladničky hodinku pred pečením aby mali izbovú teplotu, trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.
Oddelíme bielka od žlkov a vyšlaháme tuhý sneh.
Maslo, tvaroh a cukor vyšlaháme  do peny, po jednom zašlaháme žĺtka, potom olej, vanil. extrakt, štavu a kôru z citróna.
Opatrne zamiešame suché ingrediencie (múka, kypriaci prášok, podľa chuti hrozienka, kúsky čokolády) a na záver jemne zapracujeme sneh.
Šupneme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme cca 40 minút.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára