06 marca, 2016

Čokoládový cheesecake

Potrebujeme:
625 gr Philadelphie (5 ks)
250 gr kvalitnej horkej čokolády (70%)
140 gr cukru
2 PL hladkej múky
250 ml kyslej smotany
3 vajíčka

Na základ:
160 gr sušienok ( napr. Lotus karamelové)
60 gr masla
karamelové salko podľa chuti

Na ozdobu:
ovocie
želatína

Ideme na to:

Trúbu predhrejeme na 160 stupňov. Všetky suroviny vyberieme z chladničky, je dôležité aby mala hlavne philadelphia izbovú teplotu.

Sušienky si rozdrtíme vo food processore, zalejeme ich rozpusteným maslom  a hmotu natlačíme na dno tortovej formy (priemer 26 cm). Ja si formu vystielam papierom na pečenie. Takto pripravený základ dáme na 10 min. zapiecť.

Na vychladnutý korpus potom lyžičkou navrstvíme kôpky karamelovej hmoty podľa chuti.

Na náplň si rozpustíme čokoládu nad parou a necháme schladnúť. Vyšľáhame syr s cukrom do hladka (trvá to len pár minút), pridáme múku, vmiešame po jednom vajcia, kyslú smotanu a na záver zašlaháme schladnutú čokoládu.

Krém opatrne navrstvíme na sušienkový základ s karamelom a dáme piecť najskôr na 160 stupňov cca 15 min potom teplotu stiahneme na 140 a pečieme daľších asi 35 min. Po dopečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a  dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Ak mimo sezóny nemáme čerstvé ovocie použijeme mrazené.  Ja som najskôr rozvarila asi 250 gr mrazených malín s cukrom na pyré.  To som prepasírovala a povarila s 1 plátkom želatíny. Na vrch torty som naskladala ešte zmrazené lesné ovocie a poliala ho mierne vychladnutou malinovou šťavou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára