17 marca, 2016

Pena čokoládová, charakteru vegánskeho


tento dezert má všetky plus: je výborný, je v ňom čokoláda, je rýchly na prípravu a dokonca zdravý.

Potrebujeme:
2 zrelé avokáda
150 gr horkej čokolády (70%)
3 PL Javorový sirup alebo med (respektíve podľa chuti)
2 PL kakaa
3 PL mandlového alebo kokosového mlieka

Ideme na to:
Čokoládu rozpustíme nad vodnou parou, necháme mierne vychladnúť.

Avokádo pozdĺžne prekrojíme, odstránime kôstku, vydlabeme dužinu rovno do food procesoru a rozmixujeme na jemno, pridáme kakao, sirup alebo med a mlieko a zase rozmixujeme. Na záver prilejeme čokoládu a dáme ešte pár otáčok v mixéri až získame jemnú nadýchanú penu, ak je príliš hustá pridáme viac mlieka.

Naplníme malé espresso poháriky a necháme vychladnúť aspoň hodinu. Ozdobíme ovocím a hoblinkami čokolády.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára