17 marca, 2016
Pena čokoládová, charakteru vegánskeho
tento dezert má všetky plus: je výborný, je v ňom čokoláda, je rýchly na prípravu a dokonca zdravý.
Potrebujeme:
2 zrelé avokáda
150 gr horkej čokolády (70%)
3 PL Javorový sirup alebo med (respektíve podľa chuti)
2 PL kakaa
3 PL mandlového alebo kokosového mlieka
Ideme na to:
Čokoládu rozpustíme nad vodnou parou, necháme mierne vychladnúť.
Avokádo pozdĺžne prekrojíme, odstránime kôstku, vydlabeme dužinu rovno do food procesoru a rozmixujeme na jemno, pridáme kakao, sirup alebo med a mlieko a zase rozmixujeme. Na záver prilejeme čokoládu a dáme ešte pár otáčok v mixéri až získame jemnú nadýchanú penu, ak je príliš hustá pridáme viac mlieka.
Naplníme malé espresso poháriky a necháme vychladnúť aspoň hodinu. Ozdobíme ovocím a hoblinkami čokolády.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára