inšpirácia z knižky Čokoláda od Kirsten Tibballs.
Potrebujeme:
na pusinky
bielky z dvoch vajec
60 gr kryštálového cukru
30 gr mletých lieskových orechov
20 gr mandlovej múčky
60 gr práškového cukru
30 gr kukuričného škrobu
100 gr lieskových orechov najemno nasekaných
čokoládová ganache
150 gr horkej čokolády
150 ml smotany na šlahanie
1 PL medu
1 PL masla
poleva
150 gr horkej alebo mliečnej čokolády
Ideme na to:
trúbu vyhrejeme na 160 stupňov, dva plechy vystelieme papierom na pečenie. Bielky s kryštálovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme dotuha a potom opatrne stierkou primiešame sypkú zmes (mleté lieskové orechy a mandle, škrob, práškový cukor). Naplníme zdobiace vrecko s hladkou koncovkou a striekame špirálovitým pohybom kruhy o veľkosti cca 3 cm asi 1.5 cm od seba. Koliečka posypeme tretinou nasekaných lieskovcov a pečieme cca 15- 20 minút. Hotové pusinky sú trvanlive cca 4-5 dní vo vzduchotesnej nádobe alebo sa môžu aj zamraziť.
Na čokoládovú ganache si najemno nasekáme čokoládu, k nej pridáme med a maslo. Smotanu privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu. Vareškou rozmiešame dohladka. Necháme vychladiť pri izbovej teplote a potom ešte do tuha v chladničke ideálne cez noc.
Na pusinky nastriekame krém (ak je príliš tuhý necháme ho pár minút postáť pri izbovej teplote), posypeme druhou tretinou lieskovcov a necháme stuhnúť.
Na záver ešte polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme zbytkom lieskovcov.
Najlešie sú na druhý deň.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára