04 novembra, 2016

Kokosky

na svadbách vždy sondujem po stoloch a kradnem kokosky, bolo na čase upiecť ich doma.

Potrebujeme:

na pusinky
70 gr bielok (asi z 2 vajíčok)
70 gr kokosu
125 gr kryštálového cukru

na kolieska
125 gr masla
150 gr hladkej múky
1 žltok
35 gr práškového cukru

na krém
100 gr 70% čokolády
150 gr masla
120 gr práškového cukru

ríbezľová marmeláda

na polevu
120 gr horkej čokolády

Ideme na to:
bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuha. Jemne stierkou zamiešame kokos. Ozdobným vreckom striekame malé pusinky na plech vyložený papierom. Pečieme na 110 stupňov, horúci vzduch asi 20-30 minút. Hotové sú ak sa ľahko odliepajú z papiera.

Všetky suroviny na kolieska zmiešame v robote a cesto uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkáme na tenko a povykrajujeme kolieska (ideálne vo veľkosti pusiniek a v rovnakom počte). Pečieme na plechu vyloženom papierom, na 180 stupňov zhruba 8-10 minút.

Na krém si roztopíme čokoládu nad parou a necháme ju mierne vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny a na záver zašľaháme čokoládu. Necháme aspoň 15 minút v chlade.

A ideme do finále, na koliesko do stredu nastriekame vreckom marmeládu, dookola nastriekame čokoládový krém (nešetríme), priklopíme kokosovou pusinkou a jemne pritlačíme. Necháme v chlade stuhnúť a na záver namáčame spodky v rozpustenej čokoláde.
Najlepšie sú na druhý až tretí deň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára