11 novembra, 2016

Tvarohový koláč

Potrebujeme:
(koláčová forma s priemerom 25 cm)
125 gr hladkej múky
60 gr práškový cukor
1 KL kyp. prášku
90 gr masla
mlieko podľa potreby

Náplň
250 gr tučného tvarohu
125 ml mlieka
2 PL vanilkového pudingu v prášku
80 gr cukru
50 ml rozpusteného masla
1 KL citrónovej kôry
1 KL vanilkového extraktu
hrsť hrozienok (vopred namočených v horúcej vode)

Ideme na to:
všetky ingrediencie na  korpus spojíme, ak je cesto príliš sypké pridáme mlieko. Necháme vychladiť.
Na náplň tvaroh vyšľaháme s mliekom, cukrom a pudingom. Pridáme rozpustené a mierne vychladnuté maslo, kôru a vanilku.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do koláčovej formy. Zaťažíme ho tak, že ho prikryjeme papierom na pečenie, na ktorý vysypeme napríklad fazuľu. Takto zaťažené pečieme na 180 stupňov 10 minút.
Potom odstránime papier aj fazuľu, vlejeme tvarohovú náplň, ktorú posypeme hrozienkami. Dopekáme cca 35 minút. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára