Potrebujeme:
(forma priemer cca 25 cm)
Krehké cesto:
100 gr. masla
250 gr. hladkej múky
štipka soli
1 vajíčko
1 PL mlieka (ak treba)
Náplň:
200 ml šlahačkovej smotany
3 vajcia
za hrsť baby špenátu
soľ, čierne korenie
cesnak
sušené rajčiny v oleji
za hrsť baby rajčiniek
asi 5 plátkov prosciutto
asi 150 gr. kozí syr
parmezán
Ideme na to:
Krehké cesto treba urobiť v predstihu aspoň pol hodiny rýchlym spracovaním všetkých surovín, bochníček cesta uložíme aspoň na pol hodinu do chladničky.
Potom cesto vyvaľkáme a valčekom ho prenesieme do formy. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh, ktorý položíme na cesto a zaťažíme napr. fazuľou.
Cesto predpečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
Na náplň jemne prešlaháme smotanu s vajíčkami, nasekaným špenátom, soľou, korením a utretým cesnakom. Na mierne vychladnuté krehké cesto poukladáme kozí syr, rajčiny, yalejeme smotanovou omáčkou a na vrch poukladáme plátky prosciutta. Na záver posypeme parmezánom a pečieme na 180 stupňov asi 30-35 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára