10 januára, 2017

Jablkové pité


Potrebujeme:
750 gr hladkej múky
375 gr masla
150 gr práškového cukru
2 vajcia
1 kypriaci prášok
podľa potreby mlieko, smotana

asi 2 kg jabĺk

Ideme na to:
Jablká zbavené jadier nastrúhame v robote na jemno.
Všetky ingrediencie na korpus spracujeme na cesto. Ak sa veľmi drolí pridáme podľa potreby mlieko alebo kyslú smotanu.
Cesto rozdelíme na 2 polovice, jednu vyvaľkáme na veľkosť plechu (používam veľký plech alebo dám iba polovičnú dávku surovín) a opatrne prenesieme. Ak je to zhola nemožné a cesto sa nám trhá, vyvaľkáme ho rovno na plechu (potrebujete taký malý váleček).
Na cesto položíme jablká, z ktorých vymačkáme nadbytočnú šťavu, prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a pečieme na 200 stupňov cca 20 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára