25 januára, 2017

Pavlova

moja milovaná...

Potrebujeme:
bielka z cca 4 vajíčiek
200 gr cukru krupica
štipka soli
1 KL vanilkového extraktu
2 KL kukuričného škrobu
1 KL bieleho vínneho octa

350 ml smotany na šlahanie
maliny, čučoriedky, granat. jablčko
hoblinky horkej čokolády



Ideme na to:
Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.
Bielka izbovej teploty so soľou prešaháme do peny, potom zvýšime otáčky, šlaháme a po lyžiciach pridávame cukor a 1 KL vanilkového extraktu. Dobre vyšľahaný sneh tvorí pevné špičky a cukor v ňom je rozpustený. Ak sme veľmi snaživý možeme sneh vyšľahať aj nad parou.
Do snehu opatrne zamiešame škrob a ocot, to zabezpečí že stred pusinky zostane makký.
Na papier na pečenie navrstvíme sneh do tvaru asi 23 cm kruhu, uhladíme boky a stred mierne vyspádujeme (aby nám tam neskor držala šlahačka).
Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme asi hodinu. Ideálne aj po dopečení necháme pomaly chladnúť v rúre.
Pred podávaním navrstvíme šlahačku a ovocie s čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára