25 januára, 2017

Michelinské šišky

Inšpirácia z časopisu Apetit.

Potrebujeme:
15 gr čerstvého droždia
500 gr hladkej múky
60 gr kupicového cukru
10 gr soli
kora z polky citrónu
4 vajcia
125 gr masla
slnečnicový alebo repkový olej

Ideme na to:
Droždie rozmiešame v 150 gr vlažnej vody. Do misy s múkou, soľou, cukrom a korou pridáme vajíčka a droždie a necháme hniesť v robote asi 10 minút.
Po malých častiach pridávame maslo (povolené maslo alebo roztopené a schladnuté). Hnetieme niekoľko minút, kým nie je cesto lesklé a pružné. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť. Potom ručne prehnetieme a dáme ideálne cez noc kysnúť do chladničky.  
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme šišky, prikryjeme utierkou a znova necháme podkysnúť asi hodinu. Vyprážame na vysokej vrstve oleja zohriateho na 170 stupňov asi 2 minúty z každej strany. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre. Podávame s marmeládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára