21 októbra, 2015
Čokoládová pena
Na čokoládovej pene je úžasné (okrem zrejmého faktu že je z čokolády) to že ju môžete zakaždým inak ochutiť. Vynecháte alkohol a pridáte kokosový extrakt alebo použijete chilli. Takisto podávať ju môžete s ovocím či šlahačkou. A úprimne nie je s ňou ani veľa roboty. Tento recept som ukradla od Jamieho :)
Potrebujeme:
150 gr horkej čokolády (aspoň 70%)
štipka soli
4 vajíčka
50 gr cukru
150 ml smotany na šlahanie
amaretto
1 PL kakaa
Čokoládu pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Medzitým žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a v inej nádobe vyšlaháme bielka so soľou do tuha.
Keď sa čokoláda roztopí pridáme panák amaretta a kakao, zamiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Vyšľaháme smotanu.
Do žĺtkovej zmesi opatrne zapracujeme najskôr čokoládu, potom šlahačku a na záver sneh.
Penu nalejeme buď do jednej veľkej misy alebo do malých espresso hrnčekov a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.
Podávame so šlahačkou, ovocím alebo len tak.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára