21 októbra, 2015

Čokoládová pena


Na čokoládovej pene je úžasné (okrem zrejmého faktu že je z čokolády) to že ju môžete zakaždým inak ochutiť. Vynecháte alkohol a pridáte kokosový extrakt alebo použijete chilli. Takisto podávať ju môžete s ovocím či šlahačkou.  A úprimne nie je s ňou ani veľa roboty. Tento recept som ukradla od Jamieho :)

Potrebujeme:
150 gr horkej čokolády (aspoň 70%)
štipka soli
4 vajíčka
50 gr cukru
150 ml smotany na šlahanie
amaretto
1 PL kakaa

Čokoládu pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Medzitým žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a v inej nádobe vyšlaháme bielka so soľou do tuha.

Keď sa čokoláda roztopí pridáme panák amaretta a kakao, zamiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Vyšľaháme smotanu.

Do žĺtkovej zmesi opatrne zapracujeme najskôr čokoládu, potom šlahačku a na záver sneh.

Penu nalejeme buď do jednej veľkej misy alebo do malých espresso hrnčekov a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.

Podávame so šlahačkou, ovocím alebo len tak.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára