21 októbra, 2015

Ťahaná štrúdla s makom a višňami

najlepšiu robí babka, ale aj mne už celkom ide.

Potrebujeme:
200 gr hladkej múky
štipku soli
KL práškového cukru
2 PL oleja
1 PL octu
cca 150 ml vlažnej vody

180 gr. masla
200 gr mletého maku
100 gr cukru
3 hrste višní (čerstvých, mrazených či kompótovaných)

Trúbu predhrejeme na 200 stupňov.

Všetky ingrediencie na cesto 20 minút hnetieme v robote až sa nám vytvorí bochníček, ten prikryjeme nahriatym kastrólikom a necháme odpočinúť na 20 minút.

Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme (ideálne na pomúčenom obruse) a naťahujeme naolejovanými rukami do tenka až nám presvitá obrus, hrubé konce cesta odrežeme.

Maslo roztopíme a poriadne ním pokropíme cesto. Posypeme makom, cukrom, polejeme zbytkom masla a naukladáme višne. Okraje cesta prehneme a pomocou obrusu nadvihneme a postupne zatočíme (točíme širšiu stranu).

Z obrusu vyklopíme rovno na papierom vyložený plech, potrieme maslom a pečieme cca 20 minút.  Vychladnuté štrúdličky pocukrujeme práškovým cukrom a môžeme hodovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára