30 novembra, 2015

Pusinky s parížskym krémom


Pusinky:
4 bielka
200 gr práškového cukru
štipka soli
1 KL van. extraktu

Parížsky krém:
250 ml smotany na šlahanie
3 PL cukru
2 PL kvalitného kakaa


Ideme na to:

Ideálne deň vopred si pripravíme krém, smotanu zmiešame s cukrom a kakaom, privedieme k varu a odstavíme, rozmiešame do hladka.  Na druhý deň (alebo aspoň po pár hodinách v chladničke) vychladenú šlahačku vyšlaháme.

Trúbu predhrejeme na 130 stupňov, bielka izbovej teploty so soľou prešaháme do peny, potom zvýšime otáčky, šlaháme a po lyžiciach pridávame cukor a 1 KL vanilkového extraktu. Dobre vyšľahaný sneh tvorí pevné špičky. nastriekame sáčikom s kruhovou koncovkou na plech koliečka a ešte ich po obvode obrúbime, aby sme vytvorili mištičky. Pečieme cca 50-70 minút, ak pečieme oba plechy naraz v polovici času ich prehodíme z vrchnej mriežky na spodnú a naopak.  Pusinky sú hotové keď sa ľahko odlepujú z papiera.

Vychladnuté plníme krémom a ozdobíme ovocím. Najlepšie sú keď si pár hodín posedia v chladničke, pusinka trochu zmäkne a priam sa roztápa na jazyku :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára