tieto rožteky milujem, je to jediná vec ktorú naozaj musím mať na
Vianoce. Vždy ich ale robí mama a tak som si povedala že vyskúšam aj ja hoci Vianoce sú už za nami. Chuťovo sú fantastické len ten look ešte musím dotiahnuť do
dokonalosti.
Potrebujeme:
3 bielka
300 gr práškového cukru
300 gr mletých vlašských orechov
40 gr hladkej múky
Parížsky krém
250 ml smotany na šlahanie
150 gr čokolády (Lindt 70%)
20 gr masla
Poleva
100 gr horkej čokolády
Ideme na to:
Trúbu vyhrejeme na 150 stupňov.
Bielka s cukrom ušľaháme do peny, potom zamiešame alebo zašľaháme orechy a múku.
Vznikne
nám pomerne hustá hmota. Pokúšala som sa ju nastriekať zdobiacim
vreckom na plech vyložený papierom, ale išlo to stuha a nakoniec som ich
urobila príliš veľké. Takže next time skúsim vytvarovať rožteky
ručne-stručne. Pečieme asi 20 minút, ale sledujeme aby sa nepripiekli.
Necháme vychladnúť na mriežke. Už v tejto fáze to chutí fantasticky, tak trochu ako makrónky.
Krém robím podľa svojej chuti poriadne čokoládový. Zohrejeme smotanu s maslom, keď zovrie pridáme nasekanú čokoládu, stiahneme z ohňa a vymiešame dohladka.
Krém
dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Potom zdobiacou tryskou nastriekame na rožteky a necháme
stuhnúť v chlade. Keď sa ponáhľame môžeme šupnúť aj do mrazničky na pár
minút.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a rožteky v nej namáčame. Najlepšie sú na druhý deň.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára