08 februára, 2016

Red velvet cake

Cupcakes máme za sebou, tentokrát si urobíme celú tortu.

Potrebujeme:

250 gr. hladkej múky
štipka soli
2 PL kvalitného kakaa
115 gr. masla
250 gr. cukru
2 vajcia
1 KL vanilkového extraktu
240 ml zakysanky
1 KL sódy bikarbóny
1 KL octu
1 kvapka gélového červeného potravinárskeho farbiva (optional)

Na krém:

3 balenia (cca 370 gr.) Philadelphie
100 gr bielej čokolády
250 ml smotany na šlahanie
1 KL vanilkového extraktu

Ideme na to:

Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.

V miske preosejeme múku, kakao, soľ. V hrnčeku zmiešame zakysanku s vanilkou a farbivom ak používame.

Maslo (izbovej teploty) prešlaháme s cukrom, zašlaháme vajíčka, múku s kakaom a na záver aj kyslé mlieko.

V malej mištičke zmiešame sódu s octom a rýchlo ručne vmiešame do cesta. Formu (23 cm alebo 17 cm) vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme asi 45-55 minút.

Na krém si nad parou rozpustíme bielu čokoládu, necháme schladnúť. Vyšlaháme šlahačku. Philadelphiu vymiešame dohladka, postupne pridávame čokoládu a na záver opatrne zamiešame šlahačku.

Korpus po vychladnutí rozrežeme na 2 alebo 3 kusy, naplníme krémom. Celú tortu aj po obvode pokryjeme krémom, môžeme poprášiť kakaom. Necháme cez noc odpočinúť v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára