Potrebujeme:
250 gr. hladkej múky
2 PL kvalitného kakaa
115 gr. masla
250 gr. cukru
2 vajcia
1 KL vanilkového extraktu
240 ml zakysanky
1 KL sódy bikarbóny
1 KL octu
1 kvapka gélového červeného potravinárskeho farbiva (optional)
Na krém:
3 balenia (cca 370 gr.) Philadelphie
100 gr bielej čokolády
250 ml smotany na šlahanie
1 KL vanilkového extraktu
Ideme na to:
Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.
V miske preosejeme múku, kakao, soľ. V hrnčeku zmiešame zakysanku s vanilkou a farbivom ak používame.
Maslo (izbovej teploty) prešlaháme s cukrom, zašlaháme vajíčka, múku s kakaom a na záver aj kyslé mlieko.
V malej mištičke zmiešame sódu s octom a rýchlo ručne vmiešame do cesta. Formu (23 cm alebo 17 cm) vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Pečieme asi 45-55 minút.
Na krém si nad parou rozpustíme bielu čokoládu, necháme schladnúť. Vyšlaháme šlahačku. Philadelphiu vymiešame dohladka, postupne pridávame čokoládu a na záver opatrne zamiešame šlahačku.
Korpus po vychladnutí rozrežeme na 2 alebo 3 kusy, naplníme krémom. Celú tortu aj po obvode pokryjeme krémom, môžeme poprášiť kakaom. Necháme cez noc odpočinúť v chlade.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára