Potrebujeme:
2 PL olivového oleja
350 gr hladkej múky
1 KL soli
1/2 KL cukru
20 gr droždia
200 ml vody
1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
2 bochníčky Mozzarelly
50 gr parmezánu
120 gr sušených paradajok v oleji
1 cesnak
čierne korenie
Ideme na to:
Pripravíme si cesto, v miske zmiešame múku so soľou, v strede urobíme priehlbinku a sem nadrobíme droždie, ktoré posypeme cukrom a zalejeme 50 ml teplej (nie vriacej) vody, prikryjeme a necháme 15 min. odpočívať.
Medzitým si pripravíme náplň, nasekáme rajčiny najemno, nastrúhame si parmezán, pretlačíme cesnak a to všetko spolu premiešame. Mozzarellu nakrájame na kocky.
Späť k cestu, k zmesi pridáme 2 PL oleja, a zbytok teplej vody a vypracujeme (ideálne v robote) cesto, minimálne 10 minút. Prepracujeme rukami do bochníčku, prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, rovnomerne naň navrstíme náplň a Mozzarellu, okoreníme, posypeme trochou rozmarínu a zatočíme, konce zahneme. Prenesiem na plech, potrieme olejom, posypeme rozmarínom a ešte aspoň 15 minút necháme odpočinúť.
Pečieme v trúbe na 200 stupňov zhruba 35-40 minút.
Podávame ideálne ešte teplé.
Buon appetito
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára