30 januára, 2016

Focaccia Farcita

tak a dnes to bude recept na slanú dobrotu z knihy Italian Escape. Výborný olovrant či chuťovka pre hostí.

Potrebujeme:

2 PL olivového oleja
350 gr hladkej múky
1 KL soli
1/2 KL cukru
20 gr droždia
200 ml vody
1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
2 bochníčky Mozzarelly
50 gr parmezánu
120 gr sušených paradajok v oleji
1 cesnak
čierne korenie

Ideme na to:

Pripravíme si cesto, v miske zmiešame múku so soľou, v strede urobíme priehlbinku a sem nadrobíme droždie, ktoré posypeme cukrom a zalejeme 50 ml teplej (nie vriacej) vody, prikryjeme a necháme 15 min. odpočívať.

Medzitým si pripravíme náplň, nasekáme rajčiny najemno, nastrúhame si parmezán, pretlačíme cesnak a to všetko spolu premiešame. Mozzarellu nakrájame na kocky.

Späť k cestu, k zmesi pridáme 2 PL oleja, a zbytok teplej vody a vypracujeme (ideálne v robote) cesto, minimálne 10 minút. Prepracujeme rukami do bochníčku, prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, rovnomerne naň navrstíme náplň a Mozzarellu, okoreníme, posypeme trochou rozmarínu a zatočíme, konce zahneme.  Prenesiem na plech, potrieme olejom, posypeme rozmarínom a ešte aspoň 15 minút necháme odpočinúť.

Pečieme v trúbe na 200 stupňov zhruba 35-40 minút.

Podávame ideálne ešte teplé. 

Buon appetito

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára