Toť americká klasika. Jedná sa vlastne o vláčny kakaový korpus s krémom zo
smotanového syra. Prečo červený zamat? Typicky sa korpus farbí
potravinárskym farbivom na červeno pre dramaticky efekt a vďaka kyslému
mlieku má naozaj zamatovú štruktúru. Ja korpus štandardne nefarbím takže
ten môj je skôr Brown velvet.
Potrebujeme (na 12 menších alebo 8 väčších cupcakes):
120 gr hladkej múky
1 PL kakaa
1 KL prášku do pečiva
125 gr cukru
1/2 KL sódy bikarbony
135 gr masla
2 vajcia
3 PL kyslého mlieka (zakysanka)
1 KL vanilkového extraktu
1 KL bieleho octu
2 kvapky červeného potravinárskeho fabiva (optional)
Na syrový krém:
120 gr Philadelphie
50 gr masla
2 PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
1 KL vanilkového extraktu
Ideme na to:
Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov.
V miske preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva. V hrnčeku zmiešame kyslé mlieko s vanilkou a farbivom.
Maslo (izbovej teploty) prešlaháme s cukrom, zašlaháme vajíčka, múku s kakaom a na záver aj kyslé mlieko.
V malej mištičke zmiešame sódu s octom, začne to hneď fajne šumieť, takže rýchlo vmiešame ručne do cesta. A máme hotovo. Košíčky naplníme do 2/3. Pečieme cca 20 minút.
Na krém si vyšlaháme povolené maslo s cukrom, primiešame Philadelphiu a vanilku. Košíčky ozdobíme krémom, posypeme napr. orieškami a tlačíme do hlavy :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára