Potrebujeme:
110 gr vlašských orechov
60 gr práškového cukru
2 bielky
85 gr krupicového cukru
Ideme na to:
Orechy zmiešané s práškovým cukrom rozložíme na plech a pečieme 10 minút na 180 stupňov. Potom nasekáme ručne na hrubo alebo vo food procesore na jemnejšie.
Vyšlaháme bielka do peny a postupne po lyžičkách pridávame kryštálový cukor, šľaháme. Keď je sneh tuhý a lesklý ručne zamiešame orechy.
Na plech nastriekame zdobiacim vreckom pusinky a sušíme cca 1hodinu až 1 a 1/2 v trúbe na 90 stupňov ( čas je veľmi individuálny, ja napr. používam horúci vzduch teda stačí piecť iba hodinu). Akonáhle sa pusinky ľahko odlepujú od papiera na pečenie sú hotové.
Vo vzduchotesnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára