28 januára, 2016

Škoricovo-orechové hniezda

Áno, áno momentálne mám obdobie namotania sa na kysnuté cesto. Takže som vyskúšala receptík na škorivoco-orechové hniezda podľa Adriany Polákovej a musím povedať že je to mňamka, pre mňa ideálne raňajky :)

Potrebujeme:

1/2 hrnčeka vlažného mlieka
1/2 hrnčeka práškového cukru
1 kocka droždia
2 hrnčeky hladkej múky
1 vajíčko
štipka soli
3 PL zmäknutého masla

Náplň

3 PL zmeknutého masla
3 PL práškového cukru
3 PL mletej škorice
1PL javorového sirupu (optional)
1 hrnček nasekaných vlašských alebo pekanových orechov

Poleva

100 gr práškového cukru
50 ml šlahačky
1 PL citrónovej šťavy

Ideme na to:

Zarobíme kvások, vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s 1 KL cukru, poprášime múkou a na teplom mieste necháme 10 min. odpočinúť.

V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, vajíčko, soľ, pridáme kvások, maslo a vypracujeme hladké cesto, poprášime múkou a necháme nakysnúť asi 30 min.

Pripravíme si náplň zmiešaním všetkých ingrediencií.

Cesto vyklopíme, prepracujeme rukami a vyvaľkáme do tvaru obdľžnika na hrúbku asi 0.5 cm.  Rozpestrieme naň náplň, cesto po dlhšej strane zrolujeme. Nakrájame na asi 1-2 cm roládky, tie pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 150 min. nakysnúť.

Trúbu vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 30 minút.

Vymiešame si ručne polevu a ešte teplé hniezda ňou polejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára