Potrebujeme:
500 gr hladkej múky
30 gr droždia
60 gr cukru
250 ml mlieka
2 žltka
100 gr masla
Mrvenička
150 gr práškového cukru
150 gr polohrubej múky
80 gr masla
mletá škorica podľa chuti
Slivky
Ideme na to:
pripravíme si kvások, droždie rozmrvíme, posypeme lyžičkou cukru a zalejeme deci teplého mlieka. Poprášime múkou, prikryjeme a necháme na teplom mieste 10 minút.
Zbytok mlieka zohrejeme spolu s maslom aby sa rozpustilo. V mise zmiešame múku, soľ, cukor, kvások, žĺtka a schladnuté mlieko s maslom a vypracujeme cesto. Ja to nechám 10 minút miesiť v robote a potom premiesim rukami tak aby nelepilo. Vytvarujeme bochníček, prikryjeme utierkou a zase necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodinu.
Medzitým zmiešame ingrediencie na mrveničku a rukou ju vypracujeme.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme, prenesieme na vymastený plech, na vrch poukladáme slivky, poprášime mrveničkou a ešte 10 minút necháme postáť. Trúbu vyhrejeme na 170 stupňov, pečieme asi 35 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára