17 apríla, 2016

Tiramisu

toto možem hocikedy a v akomkoľvek množstve...


Potrebujeme (pre cca 4 osoby):

3 fakt čerstvé vajcia
250 gr mascarpone
2 PL práškového cukru
2 PL amaretta
100 ml espressa
2 PL kakao
asi 15 lady fingers (dlhé piškóty)


Ideme na to:

žĺtka s cukrom a  1 PL amaretta vyšľaháme do hustej peny. Postupne zašlahávame mascarpone pekne do hladka. Vyšlaháme bielka do tuhého snehu a zamiešame do hmoty.

Kávu zmiešame s 1 PL kakaa a 1 PL amaretta. Piškóty namáčame v káve, navrstvíme na spodok misy z jánskeho skla ( asi 20x20 cm), zalejeme mascarpone, poprášime kakaom a ešte raz zopakujeme.

Šup do chladničky aspoň na 2 hodiny. Podávať možeme s čerstvými jahodami.



Tiramisu môžeme urobiť aj ako tortu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára